Mempollow

10 February 2011

Cuti Cuti Mesia ^-^ (Part 3)

Assalamualaikum..

Bersambung dari part 2, hari yg sama selepas ke Underwater World kami menuju pulak ke LANGKAWI CABLE CAR..




Antara perkara wajib yang perlu anda lakukan bila berkesempatan ke langkawi ialah menaiki kereta kabel.
pergh memg gayat naik kereta kabel.agak2 sape yg penakut tu bek toksah naik..duk kat bwh jer..
aku dgn beraninye naik kereta kabel ni..
Kereta kabel ini adalah yang terpanjang didunia iaitu 2.2km. Lebih panjang dari kereta kabel yang terdapat di Switzerland. Panjang keseluruhan kabel ialah 919.5 meter dan telah mencipta rekod Malaysian Book of Records.
jom kite tgk pics yg sempat shaye snap..



Di kaki Bukit, sebelum naik cable car..darwisy masih tido kepenatan




tengok..punye la ramai org nak naik kereta cable ni..



Tu dia..beratoq panjang



kami start beratur dari jam 4pm..





kami dah naik dah..kul 5ptg baru dpt naik..tu dia semangat nak naik kereta kabel..
Satu gondola boleh memuatkan 6 orang penumpang.



hah..ni la tour guide kami..







Terdapat 2 station sebelum sampai ke puncak Gunung Machincang. Station yang pertama 650m dari paras laut.


Station ke-2, 700m dari aras laut


Puncak machincang, 705m dari aras laut



1


2


Kami berada kat atas puncak tu selama 2 jam..kul 7pm kami turun ke bawah..
Ya ALLAH punye la berdebar2 mase gondola tu turun kebwh..rase mcm lame je dalam gondola tu..
akhirnye kami selamat sampai ke kaki bukit..

jumpa di lain entry pulak ye untuk aktiviti keesokan harinya pulak..

5 kata-kata manis:

L.e.e.z.a said...

nak sgt sgt sgt naik cabel car kat sini =(

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

nnti pas kawin pi la honeymoon kat cni..tantek tau :)

♥ nana i am ♥ said...

view cantek cantek laaa kat sini kan..nana tak penah sampai langkawi lagi T__T

L.e.e.z.a said...

haruss! ;p haha`

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

nana : masuk dlm list untuk bercuti bersma family ek..
leeza : cayak lahh