Mempollow

04 August 2011

Salam Ramadan / Sesi Pindah Rumah (Part 1)


Assalamualaikum..


Hari ni baru berkesempatan nak menulis kat sini...mase mmg x mengizinkan..
Selamat berpuasa semua..semoga ramadhan kali ini membawa seribu keberkatan pd kita semua..amin..


Bila canda membuat tertawaHati bahagia wajah ceriaMaaf dipinta segala dosaSambut gembira puasa muliaSelamat menjalankan ibadah Ramadhan


************************************************************************************

Hari ni dah hari ke-4 puasa..dan hari ke-4 jugak kami tiga beranak ditemani my MIL, my SIL's kulur-kilir mengerjakan rumah. Alhamdulillah rezeki yg ado ni cume dpt beli rumah yg 2nd sajer pulak tu apartment kami di tingkat no.4..hermm empat lagi ye..hehehehe..xde lif kenela naik turun tangga( boleh la mak kurus nok) alhamdulillah

1st day puasa hari tu dpt kunci..dengan segeranye suami ke rumah..tgk rumah..masyaALLAH penyewa lame mcm dah lame x duduk, berabuk sane-sini, ditinggalnye katil yg patah(erk ganasnyer) rak tv yg nak roboh, botol2 air mineral punyela banyak, suratkabar sebeban...so dh tgk ganti lock baru den gi keje semula..

Hari tu jugak suami balik keje jam 4 ptg,(betapa keterujaannye die yg dah menunggu beberapa bulan, ahirnye..dpt jugak rumah yg dibeli hasil titik peluh beliau) kemas ape yg patut, dibuangnye rak tv yg nak roboh tu, kebetulan mase kat tong sampah besar tu ade seorg bangladesh tgh dok kutip botol2, suami pun offer paper2 lame dan botol2 tu..alhamdulillah mat bangla tu pun naik keatas & ambil..

(cerita ini deceritakan sendiri oleh suami sebb ai xde kat ctu..hehehehe)

Ai balik kul 4.30pm ri tu terus ambik putera hati kat rumah pengasuh terus ke lokasi rumah baru (area subang jugak) tengok husband tgh mematahkan katil yg dah sedia patah tu untuk dibuang..ai pun meronda sekeliling mcm mandur..honestly ai mmg sedih tgk keadaan yg kotor dlm rumah tu, kami dpt rumah x seperti yg dijanjikan penjual..hermmm..tapi ai sedapkan hati sendiri..xpe kite boleh cuci kan yah..mmg lagi2 dlm 2-2 toilet..xtau la nak ckp..tapi yg buat hati sedikit terubat barang2 dlm rumah tu mcm lampu, kabinet, kipas semua ok..xde yg rosak..


ok..habes kat cni..nantikan part 2 okey..


p/s : buka puasa ape hari ni?



6 kata-kata manis:

zura_habib said...

trk tul penjual tu...cat baru x ?

bukak pose tapau je kot...xpun msk spageti

oshin-jamel said...

xpe yunk..dugaan tuk masuk umah baru tue,,,heheh!!!cpt2...nk tgk umah br.hehhe...ske nie~~

Ibu Darwisy said...

zura : kan, mase mula2 bincang tu ok jer...pastu kan bile loan semua dah lulus start die buat perangai..itula ini lah..mmg geram sgt2 kat die..
x cat pun zura sebb penyewa sebelum ni xde anak lagipun x kotor..itu yg syok..hehehee

Ibu Darwisy said...

oshin : insyaALLAH semoga allah permudahkan..amin..tggu ye yang,dah draf part 2 tapi gambo kat adik ipar pulak..malam kang masukkan esok publish..skrg ngah draf part 3..

Farah Shamsudin said...

takpela dearr..yang penting dah dapat rumah baru.. farah pun abah yang belikan rumah yg farah stay skang ni.. sebelum farah pindah sini, dah mcm2 penyewa dok sini... dapat masuk pn mmg kotor juga.. hanya farah & hubby je yg sibuk ngemas.. hehehe.. akhirnya puas hati juga dengan hasil tgn sendiri..:)

Ibu Darwisy said...

farah, thanks farah..kan ni la namenye dugaan bulan pose..hehehe..skrg pun dah 70% siap kemas..hehehe