Mempollow

05 August 2011

Sesi Pindah Rumah (Part 3)


Assalamualikum..



Masih lagi entry sesi pindah rumah ye..kalo agak2 boring, silela X kat atas nun..


*************************************************************************************

Hari ke-3 puasa(Rabu) pagi, rase dah x sedap badan, tapi kugagahkan jugak..darwisy dah demam teruk..panas sgt + batuk + selesema, ai emergency leave, suami pulak mulenye nak half day saje tuk bwk darwisy ke klinik, sebb klinik ni ai xtau, baru 2kali je bwk kat Klinik pakar kanak-kanak Chua ni (kwn suami yg recommend)..sebelum2 ni cume klinik biasa kat sini jer..1st time dulu suami je yg bwk...sebelum nak tggu darwisy bangun tidur, ibu pun layan mate sekjap..merehatkan bdn yg sakit ni..sementara suami ke syabas shah alam untuk penukaran nama & bayaran cagaran untuk air dan ke MBSA untuk penukaran nama untuk cukai pintu pulak..mcm2 kan nak kene tukar..pulus pun kene ade tau..seme pakai duit sekrg ni..(dah paras idung nih)


darwisy yg kene pujuk nak beli mainan baru nak pakai coolfever..


Suami dah balik, ai baru selesai buat bubur nasi untuk darwisy tapi anak bujang ni xmo makan, nasib la nak minum susu..nasib x muntah..sebelum ni malam je pas susu mesti muntah..okey bersiap ke klinik Chua @ kota damansara..mmg masuk2 je klinik tu darwisy terus cargas..penuh dengan mainan, pulak tu mainan kegemaran die ultraman, superman, car etc. assistant nurse tu pun baik sgt..pandai layan budak..doctornye lagi la mmg fasih ckp melayu..pandai pujuk darwisy sampai benti menangis mcm nak kene inject jer..padahal cume nak check suhu, dada jer..suhu pun dah kurang sikit..ajaib kan mase dlm kete punye la badan panas + asik melentok je..dah sampai klinik segar bugar terus..doctor bagi sebiji vitamin, die mkn mase tu, ubat pulak ubat batuk+selesema sekali n ubat demam(yg masuk kut punggung tu) sebb darwisy ni susah makan ubat macam mak die..hahahaha..



Lepas klinik, decide nak kemane..alang2 dah cuti terusla carik kedai langsir pulak..balik rumah dulu ukur sliding door n tingkap, pulak tu tetiba air ngan api xde(dugaan betul, baru je selesai tukar name, mcm2 hal pulak)..sebei2 harga langsir..pulus pun x berape ade ni..sebb dah banyak sgt keluar duit tuk pindah ni..nasib la tingkap x banyak sgt..dpt sebei 3 kedai jer..pastu x larat dah..so weols decide untuk bilik yg ke-2 & ke-3 beli langsir yg ready made je (dah beli pun) untuk sliding door n tingkap master bedroom we ols tempah jer..amoi tu ckp next week dah boleh siap..weeehuuuu..punyela rambang mate nak memilih fabriknye..mcm2 corak..sampai suami pun leh tensen, sorryy sayang buat u lame menunggu...lebiu lahhh..okeh dah siap tempah langsir..jomm kite balik..badan ni x rehat langsung, dgn cuaca yg panas terik..



Sampai je rumah, suami call TNB & SYABAS(alhamdulillah selesai)..darwisy masih xnak makan, cume nak susu jer..badan ai ni dah semakin x larat, ai demam..masuk bilik selubung..dalam panas tapi luar sejuk..x dpt tlg MIL masak..ampun mak..tapi ai teruskan puasa, pas berbuka telan panadol extend 2 bijik..rehat sekejap, lipat kain segunung, alhamdulillah demam dah kebah..berpeluh2..malam tu kami x larat nak kerumah cume suami je pegi sebb org TNB nak dtg tgk..rupe2nye fius besar tu ade org ambik..sabo je la..so dah diganti..


Cuci rumah 80% settle, TNB, SYABAS, MBSA, langsir settle..

Tunggu Part 4 pulak ye..






3 kata-kata manis:

Mama Likha said...

cpt sembuh yerrr darwisy....

ct.... :)

Azhafizah[フィザ] said...

selamat berpindah kak ^_^

Farah Shamsudin said...

syg, memang adatla kalau berpindah tu.. kalau xdemam + selesema dan pakejnya mmg tak sah kan!! seronok baca entri pindah rumah ni.. hehehe.. take care ye syg..