Mempollow

17 April 2011

Mari kite mempenyet..

Assalamualaikum..

Wallah..tajuk N3 kali ni mcm something wrong jer..ko nak kene penyet ke..hahaha
ni cite semalam (sabtu 16/04/2011)..pagi2 semalam darwisy bangun punye la awal pukui 6 pagi..ape lagi ibu ngan ayah pun same la bgun..melayan bujang ni sampai x leh nak tido balik..siapkan sarapan pagi, anak bujang tgk cite ultraman pagi2 sambil ditemani ayah terchenta..mil pulak keje 1/2 day, adik ipar yg bongsu pegi sekolah ade aktiviti, adik ipar lagi satu masih mengulit mimpi yg indah dikala hujan dipagi hari..sedapnye kalau dpt tido balik..perancangan nye mahu ke opis tapi ujan lebat..berat je muntot ni nak pegi..last2 x pegi koje den..hahaha..wat opis mcm aku yg punyer..

ni sarapan untuk saya & hubby..
untuk darwisy ibu buatkan nasi goreng butter( x pedas kan ateh )


Tengah dok2 melepek..hubby pulak mengajak pegi carik kasut futsal..almaklumlar esok (ahad 17/4/2011) ade tournament futsal anjuran company die..adoyaii..punye la mls nak bersiap..dah la ujan2 lagi kat luar..darwisy tlg mandikan ibu..hahaha..darwisy mmg dah siap mandi tggl ibu je belum..tgh2 ibu bersiap darwisy pulak tido..hurm nmpaknye kene la tggu dulu darwisy bangun.
hubby pun dgn hobinye mmg suke mengacau anak bujangnye tido..yah berjayo bagi darwisy bangun..hujan di luar masih lebat..destinasi ke AL-IKHSAN seksyen 7..
usai memboli kasut ade terdengar sayup2 bunyi2an ..kruk..kruk..kruk..perut hubby ye..perut saye masih kenyang beger pagi tadi..deret kedai AL-IKHSAN tu de mcm2 kedai mkn, de kdi beriyani, rasamas, mayfair eh kedai makan ke tu.. teringat mggu lepas segmen JJCM ke restoran ayam kat maju junction...erm mcm sedap jer..lagipun x penah makan lagi..jom kite cube ayam penyet..

darwisy mmg suke main sudu..garpu telah disorok oleh ibu


terserlah lesung batu pipit anak bujang ibu ni..

excited betul darwisy dpt main sudu..

tengah menunggu makanan..muke ayah yg kelaporan..

close up skit darwisy ngan sudu..


Pecel..lau m'sia ckp Pecal

hah..ni la ghupenye ayam penyet..sedap, teksturnye pun lembut..yg kat ats aym tu kruk..krak..rangup
ade ayam bahagian peha (mmg feberet saye), tauhu grg,tempe grg, kangkung celur,kobis..yg paling umph tu sambal die..mak aii pedas betul..

ayam penyet ni kene mkn ngan nasik..tapi bukan 1 set..so kene add on..

yang ni nasik ibu..yg penting 1/2 je ye..1/2 lagi darwisy yg punyer..

Indonesian Iced Tea Special untuk ibu, ayah oder Indonesian Tea Special..tapi gambo xde..x tau kemano hilangnyer.. :(


Lepas mkn, misi mencarik sluar ibu pulak..kite ke Jusco Bukit Raja..ibu ke Voir Gallery smentara ayah bwk darwisy ke palyground tepi voir gallery tu..
tu die..darwisy shumacher..

nota xde kaki : baju darwisy mase makan ngan pegi jusco ni x same..ni disebbkan darwisy xnak tukar baju mase nak pegi..terpksa acah mcm2 suh tukar baju..last2 nak gak die tuka..

4 kata-kata manis:

L.e.e.z.a said...

amboooiii makan cedapnye! ;p

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

keh..keh..x penah mkn lagi..tu yg cube tu..

Shiela Firdaus said...

salam dear~

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

w'salam kak sheila..thanks komen awok punye N3..hehehe