Mempollow

08 November 2011

Bile Jem Roti Pulak Tak Bawak, Ape lagi.....

Assalamualaikum..


Selamat petang selasa uols, wah dah selasa..rase kejap jer kan..ye la semalam kan cuti..mggu ni sy keje 3 hari jer, jumaat ni pun cuti sebb adikipar sy nak nikah.. weehu..cehceh..aku plak yg eksited..nak naik pelamin lagi sekali buleh dak..dah..dah...ct xmo merapu merapan..

Okeh, berbalik pd tajuk entry sy nun, amboi kemain panjang lagi tajuk tu..hehhe..alkisahnyer semalam ke tg.karang(rumah kakak sy) nak ambik buah tangan dr kakak untuk MIL sy..selalu org jawa mmg mcm ni.kalo kenduri mesti ade buah tangan sekali ngan becek...sy jer yg x ikut adat org jawa ni..hehehhe

Sampai sane tgh hari so makan² dulu, dah kenyang carik bekalan untuk dibawa pulang..pisang la, rambutan la, pucuk paku la, cili api, kelapa pandan..kalo boleh semua nak bwk balik..nasib bonet kete dah penuh..yang, leh beli kete besor lagi x? hehehehe.. nak balik dah, kul 4 lebih..sampai jer kat pasir penambang apesal la byk sgt kete upenye jem sampai ke kuala selangor..udahnye nampak kedai ni kat tepi jalan..jom kite singgah pekena..tgk punye la ramai org..

Mee Udang Banjir
Rasa sekali pasti nak lagi
betul-betul Ho Liaw
" Trademark kedai ni"

Tengok jem melekat..kami ngah syok makan..

for hubby, Nasi goreng Udang.. sedap lagi sy masak..hehehhe

Mee Udang Banjir for my kakak..xde la banjir sgt udangnye..5 ekor jer..

Mee goreng Udang untuk sy..antara 3 menu ni yg terbaekkkk..mengancamm

Tengok tu tuan kecik duk pulun makan mee banjir..udang xmoo

Selalu kalau ke tg.karang, kami suke makan soto..this time cube yg ini sebb terpengaruh org ramai sgt yg nyinggah..maybe sebb dorang pun same mcm weols..terpedaya..hahahaha

p/s : next time, nak cube mee bandung muar pulak.. lokasi tg karang..erkk mmg popular mee bandung muar ni..kat mane² pun ade, x kire la kl ke, melaka ker.. see u next entry..

3 kata-kata manis:

Tina Othman said...

tak boleh makan udang, jadi tak terliur pun *mood dengki*

kakchik@ella said...

Mee Udang tak leh lawan Kola Sepetang CT. udangnya lebih, mee sikit jer.

sue zainun said...

hehe penah makan kat sini