Mempollow

06 November 2011

Kali kedua Menjadi..

Assalamualaikum..


Selamat menyambut hari raya Aidiladha kpd muslimin dan muslimat seantero dunia..juadah ape pagi tadi, kami sekeluraga menyambutnye dgn sederhana saja..makan, makan, dan makan..ade jugak jiran2 yg bagi lauk-pauk mase raya haji ni..bertambahla lauk kat dapur tu :) & bertambahla KG2 ku ini..muahahaahha..

Okey, berbalik pd tajuk entry ni, malam tadi bertemankan assistant2 ku, cargas menyediakan Marble Cheese Brownies buat kali kedua dan untuk juadah hari raya aidiladha ni..alhamdulillah rasa sama juga yg mcm haritu tapi rupe kek ku dah improve..hehehe..masuk bakul sendiri ler pulok..


Kali ni buat 1 1/2 adunan, tapi buat nipis dan 2 loyang..alangkah hepinyer bile kek ku menjadi..sungguh bangga..thanks jugak kepada assistant2 ku..tanpa korang x jadik kot kek ni..nak tengok x?


Loyang pertama, idea dr sy yg memg failed time mendesign..kali ni x lagi..cantik x?





ni pulak loyang kedua, mule2 adik sy nak wat bentuk love tp sy suh wat bulat2 gini..tapi tgk tu ade kecacatan skit..tapi still comel kan?




Sape nak resepi boleh refer sini yer.. sekian, untuk kali ini..esok ai update menu lain yer..

6 kata-kata manis:

Nurfaizah M Nor said...

jeles btul nengok ct rajin buat kek tau. hati tu mmg teringin nak buat, tapi perangai malas tebal sgtlahhh! nak sikit kek boleh?

oshin-jamel said...

wahhhh!!!chantekkkknye..jelesnye pandai masak kan..oshin tgn xde seni..tao makan aje..ekkekee

Ibu Darwisy said...

kak iza, hehehe..kite mmg suke kek coklat..mase raye ri tu buat, sepupu² rase, sampai ade yg nak tempah..

Ibu Darwisy said...

oshin : kite pun tgn x berseni gak.. nasib ade adik tlg bg idea..hehehehe

RashAtie said...

nak sikit!!

Azhafizah[フィザ] said...

cantik la kak corak tu..isinye mestilah sedap seperti selalu..kan