Mempollow

24 December 2011

CAMEROON BHARAT PLANTATIONS

Assalamualaikum..

Bersiaran dari umah seawal pagi..sepatutnya hari ni kene keje half day tapi disebabkan darwisy demam chicken pox, terpaksa ku ponteng kerja..nasib la bos sporting.. masuk hari ni dah 5 hari darwisy demam, nmpaknye chicken pox die berlumba-lumba nak keluar.. dlm mulut pun ade membuatkan die x selera nak makan.. dah la ini budak peminat telur..nasib la time2 gini bile die nak mkn telur sy terangkan nape x leh makan telur, boleh gak die terima..alhamdulillah..lagi 1 menurut doc bile demam chicken pox ni boleh dimandikan tapi menurut dr segi tradisional pulak..mmg x boleh dimandikan..itu pantangnye..kenape ye?


Teh dengan org melayu mmg x dapat dipisahkan, pg2 pakcik duk kat kedai kopi pekene teh tarik..mmg kawwww.. U x minum teh..mmg rugi..lagi2 mcm kat Cameroon Bharat Plantations ni..mcm2 perisa strawberry ade, blueberry ade, orange ade..yg xde rase pun ade..hehehehe... Okey berbalik pd asal tujuan yer CT, ko kalo dah melalut mmg x hengat..

Lepas merehatkan otak yg pening kat sini, naik lagi bukit..aduh duh sepanjang jalan petai bergayut2, buah durian lagi la..org asli kat tepi jalan berlumba2 menjual hasil tanaman dorg.. mase ni x rase lagi ketagih durian..hehehehe.. bile naik cameroon ni rase lame sgt nak sampai, mane la ladang teh ni..ku dah x tahan nak bau daun teh..cehhh xde bau pun bile bau daun yg real punyer.. sampai jugak..sape nak minum teh panas2 sila la yer..secawan kecik RM2.50 tapi kami x minum baik minum air mati kosong jer.. hihihi..


pintu masuk nak ke tea house

anak-anak

x habes2 pengantin lame ni..hehehehe

ladang teh yg hijau..sejuknyerrrr (ilang penin mak nenek semua)

cube teka, mane 1 abg mane 1 adik?

ohh..kami disebalik pepohon teh

mak yong, ambik berkat ni..hehehehe

4 beradik.. lain kan muke dorang?

rombongan cik munah ke cameroon ;)

penat dah jalan abes 1 ladang teh tu.. meh kite soping pulak..


Esok ade sambungan lagi tau..cekidout..

2 kata-kata manis:

Mama Likha said...

wow ! rminye rombongan.... satu kg hehehe.. pg rmai2 mcmni seronok kan...

Ibu Darwisy said...

mmg 1 family pegi ztee..heheehhe..tapi family in law la