Mempollow

08 December 2011

HAPPY 4TH ANNIVERSARY TO ME ♥ HUSBAND

Assalamualaikum..


08/12/2007-08/12/2011 genap 4 tahun usia perkahwinan kami yg dibina atas dasar sama suka..bertemu, berpisah dan bertemu kembali membuatkan suami xnak melengah²kan masa terus membeli cincin emas putih..cehceh konon nak melamar la tu, ku di kunci ketat²..xpe sape yg boleh ambik dah..heehhehe.. bincang punye bincang 16 julai 2006 keluarga suami dtg bertandang merisik dan bertunang..hah ni baru la ikut adat..yg tadi tu kite² her..hihihi..gambar tunang mase tu gune kodak jer..nak upload pun xdop scanner..hihihi..bertunang selama 1 tahun 1/2..punye la penuh onak dan duri..manis totap adooo..biasela alam pertunangan, best gak mase ni, ade gak adegan baling² cincin sampai kemek², hihi..mcm² la..kalau diigtkan semula mmg kelaka..boleh reverse x?

Cukup 1 tahun bertunang, sijil kursus kahwin dah siap, HIV test pun lepas..ehh kalo x lepas x leh kawin tau.. pakej perkahwinan dah booking, photographer dah booking, huhu..debor² weyh mase tu..lagi 6 bulan jer nak bergelar isteri orang.. aduyai kene sedia mental & fizikal ni.. lip lap lip lap lip lap, dah sampai hari pernikahan kami yg saya sengaja buat dirumah agar semua sedara-mara, sahabat handai, jiran tetangga dapat hadirkan diri.. berwalikan abg kandung sy, sy dinikahkan dengan lelaki yg ku cintai..bersaksikan 2 saksi, dengan mas kahwinnye RM80 tunai..alhamdulillah dengan sekali lafaz kami bergelar suami isteri yg SAH.. dikala itu air mata ku mengalir dan berjanji akan menjadi seorang isteri yang taat dan mithali..amin ya rabbal alamin..


hadiah pemberian dari suami

Duit Mas Kahwin RM80 tunai



saat dinikahkan

Alhamdulillah

kucupan pertama sebagai suami isteri..ahaksss

di atas pelaminan indah serba kuning woooo..mcm anak raja x??

Nak tgk x pic sy nangis tu..malunyerrrrr...


jeng


jeng


jeng

jeng


tgk adik ipar sy tu gelakkan saye..blushingggggssss


Selingan dari post status saya di FB. kepada kawan-kawan yg wish dan doakan kami, terima kasih banyak-banyak..sayang u ols ketat-ketat.
Alhamdulillah, hari ni 8/12/2011..sudah 4 tahun melayari bahtera perkahwinan..semoga allah panjangkan usia perkahwinan kami hingga ke hujung nyawa.. Bertambah bahagia dengan kehadiran seorg putera hati kami, Muhammad Darwisy Ramadhan..semoga allah merahmati kami semua.. Mengharung badai rumahtangga, suka & duka, tangis sendu itu adat berumahtangga, yg penting saling percayai mempercayai harus ada di dalam rumahtangga.. Love u sayang..
Happy 4th wedding anniversary...

10 kata-kata manis:

kakchik@ella said...

Moga berkekalan hingga anak cucu ye CT.

Ibu Darwisy said...

maceh KC..amin

Tina Othman said...

moga berkekalan keakhir hayat, eh apasal lepas nikah mesti nak nangis kan?

kaktina takde rasa nak nangis, tapi bila dgr mak ckp, mak serahkan tina ni, jaga anak mak elok2, wah dan dan menitis airmata syahdu, kononnya

Ummiakid @ lily said...

Happy Anniversary Ct...muga ikatan suci itu membawa ke Syurga Firdausi dan kebahagiaan itu terus menjadi milik kamu...InsyaAllah.

Ibu Darwisy said...

entah kak tina..bende tu jd spontan..adeh..mase mak mengantor umah lelaki lagi la..berpisahhhhh

Ibu Darwisy said...

maceh kak lily..semoga doa kak lily dimakbulkan..amin

Mama Adam said...

semoga kekal bahagia ke akhir hayat. sweet kan bila mengenangkan saat mula2 kawin dulu :D

p/s : bila la nak next anniversary ni.... hehehe

sue zainun said...

moga berkekalan hingga ke akhir hayat

mr.curly said...

alhamdulillah..teruskn percintaan somi isteri selamenye

Azhafizah[フィザ] said...

happy anniversary kak dan suami.semoga berbahagia hingga akhir hayat..aminn