Mempollow

25 October 2011

Nasi Goreng Pattaya Dinner Kami

Assalamualaikum..


Selamat malam semua, maybe ade yg dah tido, maybe ade yg belum tido lagi..esok public holiday..
happy diwali to all's yg beragama hindu..ape plan esok hari..aduhh tingin lak makan maruku..

dah berape minggu x update ini blog..(ade ke org kesah) maybe ade yg silent reader..huk..huk..huk..mcm la aku glemer sgt..hehehe..ke ade yg tertunggu2 entry dr aku(perasan diri glemer) ke ade yg masih sekodeng2 entry aku..ahh pe kessss...

K, semenjak 2 menjak ni..diri ni dah berjinak2 dgn dunia masakan..phewww...mskan yg simple2 untuk family kecik kami..

Nasi Goreng Pattaya..


Pagi sebelum ke tmpt kerja, siap2 masak nasi..so balik nnti terus masak saje..hermm..balik keje singgah segi store tuk beli mix vege..ekceli sy x makan mix vege ni tapi nak senang punye pasal..hehehhhe..x yah potong sayor dah..

senang dan ringkas.. tapi balutannye kureng memuaskan..hihihi..



Ni untuk anak bujang sy, mmg susah sgt nak mkn sayur..penat pujuk..ckp darwisy nak besar x, nak sihat kan..buleh pulak die kate.. awisy x nak besar xnak kuat..punye la xnak makan sayur.. terpaksa psiko darwisy ckp esok nak belikan mainan baru die nak mkn sayur..ok x alasan yg sy bg ni??? susah sgt nak bg die mkn sayur..same mcm mak die..hihihi..tapi mak die mkn la sayur jugak..de certain2 sayur jer x makan..hihihi...

ni lah anak bujang sy yg xmo makan sayur tu..hehehe..nmpak tembam pulak bile dah potong rambut

** sile abaikn belakang gambar tu yer..kerja anak bujang ku menyepahkan kusyen..haishhh


8 kata-kata manis:

kakchik@ella said...

KC rindu awak, CT.

Waaahhh .. gd idea ni. Nape KC tk terfk nk buat nasik goreng ni sendiri ye? pdhal ni feveret aiman.

Ibu Darwisy said...

rindu KC jugak..entah nape mood berblog ni susah sgt nak dtg..hehehehe..
aiman feberet yer..mmg simple jer KC..nnti wat yer..hehehe

L.e.e.z.a said...

alahai~ lambatnye nak kawen ni, nak masak2 gak T__T

Mama Likha said...

btullah anak ikut pangai makkk... hikss...


alah... tkdennya sepah pun.. lawa lagi apa rmh die tu ;)

Ibu Darwisy said...

heehhe..amboi..x lame dah ateh oii..pejam celik pejam celik lagi 2 minggu jer..

Ibu Darwisy said...

hehehe..mcm darwisy banyak ikut pangai kite..ayahnyer yg kate..hihi..malikha pong manyak gen ke ztee ker?

Mama Adam said...

Haaa... X mkn sayur ye darwisy. Adam pun x mkn sayur. Cuma 2-3 hari ni, tetiba makan nasi nk sayur. Tp, amt sikit je la.

Ibu Darwisy said...

mama adam : hihihi..mmg susah nak makan sayur..kene paksa..skrg ni boleh gak dah makan sayur..die tgk kite makan, die pun mintak..hihihi