Mempollow

09 February 2012

Hari Ke-4


Assalamualaikum



Bertemu kite pada pagi kamis yg mulia ini, ceh ceh..dah ari kamis..syok wooo esok sehari je keje lagi..pastu cuti lagi... pas ni dah xde cuti carry forward dah..cuti sabtu ahad jer yg ado..march april xde public holiday..sile keje sampai lebam okehh.. u ols dah sarapan? sy dah sudah nasi lomak ngan milo ais..hambek pepagi buta minum ais..canne lemak ko nak cair ct oiii...


thanks pd kawan² yg sudi bertandang ke blog picisan sy ni, yg sudi komen kat entry..appreciate sgt ngan korang..thanks so much darling-darling...

Okeh berbalik pada tajuk entry tuhhh, actually hari ni dah 4 hari darwisy tak pakai pampers.. wehhuu.. hari pertama gitu ler die..hari ke-2 duk ngan ayah ade jugak keciciran, hermm xpe masih dlm tempoh percubaan..ibu bagi darwisy 2 week untuk betul² okey yer.. malam tu kami x pakaikan darwisy pampers..terjaga jam 2.30 pagi darwisy kate nak kencing, rupe² dah basah atas toto, nasib sy dah alaskan dengan plastik n kain batik..cume terkene sikit saja dekat toto sebb die lasak tido.. then cuci² tido balik..kejutkan kan xmo kencing..tido sampai pagi..

hari ke-3 sebelum hanta ke rumah pengasuh bawak dulu darwisy ke toilet..sepanjang perjalanan ke rumah pengasuh darwisy okay² aje..nasib x keciciran dlm kete..Sampai² rumah pengasuh a.k.a nenek saudara darwisy juga.. sy ckp darwisy dah x pakai pampers.. nenk pun senyum je..xpe darwisy dah besar kene belajar pegi toilet, sebelum tggl die ibu ni berkali² pesan, nak kencing bukak sluar ckp ngan nenek nak kencing tau, dlm kete jugak..pesan sokmo..hehehehe.. hermm dkt opis hati ibu cool sajor, maybe darwisy ok kat rumah nenek..


5.00 ptg..vroommmm ibu cargas ambik anak bujang, alhamdulillah darwisy ok² sgt kat rumah nenek..xde keciciran..well done sayang..darwisy buat ibu terharu..darwisy pandai... ibu happy sgt, smpai lupe nak suruh die kencing kat rumah nenek sebelum nak balik..last² terkencing dalm kete, nasib x terkena seat kebetulan die berdiri..hahaha..kene lapik kaki..nasib x kene kat karpet kete..huhu.. sabor je ler..

Huh, malam tadi decide xmo pakaikan jugak pampers.. alhamdulillah darwisy tak ngompol(kencing) atas toto..sebelum tido pegi toilet dulu, ibu terjaga kul 4.30pg..rase² x basah then angkat pegi toilet..nangis xnak kencing..tido semula..pelik betul..kebetulan malam tadi minum susu, cuaca pun sejuk.. tido semula..terjaga kul 6pg..kejutkan x nak jugak kencing..haih bior betul..takut kang kencing pulak..xpe dah lapik ngan plastik dah..ibu sebuk² kat dapo..intai gak anak bujang.. akhirnye masa bersiap² nak pegi kerja darwisy baru rasa nak kencing..weehuuu...betapa happynye ibu..darwisy malam pun dah ok x pakai pampers.. caiyok² darwisy..

p/s : kpd ibu bapa yg sedang mengajar anak x berpampers tu..harap banyak bersabar..bile dorg dah okay nnti betapa happynye u ols.. selamat mencuba






11 kata-kata manis:

Tina Othman said...

bab ngajar berhenti pampers yg buat darah naik 100% tu, tapi sebab dah besar kan, kenalah stopkan ye tak

tak sabar nak train emir pulak lepas ni

Ibu Darwisy said...

emir belum 2 tahun kan kak tina? kalo die dh pandai ckp senang nak ajar..

kakchik@ella said...

KC kan sbnrnya dh hmpir lupa aiman masa kecik dulu camna. Nmpk sgt da tua, kannnn. hihihi.

Ibu Darwisy said...

hihihi KC, bukan tua la KC..lupe tu sebb dah lame..eh aiman nak adik kot? hehehe

Ida,Japan said...

Gambate utk darwisy dan ibunya juga..
psst..utk pajeri nenas tu, boleh nk digantikan dgn terung...sama ja bahan dia dik

Nurfaizah M Nor said...

ishhhh kak iza mmg dah start train si faidhi dr mula dia masuk 3 thn...tp dia ni susah skit. kak iza siap dah beli potty yg letak kat atas toilet bowl tu..tp dia tetap kata tak nak pakai spender!....ku sunatkan nanti baru tau.....

Asmara said...

Anak ai 4 tahun masih pakai diapers waktu mlm. Hihi.. Mamanya malas nak bangun tengah malam musim sejuk ni. Masuk spring bulan 4 ni kene ajar free diapers terus. :D

Ibu Darwisy said...

kak ida, thanks akak..
ohh kalau pakai terung pun same jer yer..maceh..

Ibu Darwisy said...

kak iza, xpe slow²..mmg kene sabar tahap maksimum ni..hehehe

Ibu Darwisy said...

kak asmara, hehehe..sane musim ngah sejuk xpe kak, sini malaysia panas sentiasa..hehehehe

Mak Lagenda said...

Semakin hari, semakin pandai la dia nanti. Cuma, klu x nak kasik dia kencing mlm, kurang2kan sket kekerapan menyusu tgh mlm tu. Bila x menyusu malam, tak kencing la dia..