Mempollow

10 May 2011

aku, en. teksi & rojak buah

Assalamualaikum..
Ini kisah tengah hari tadi..tadi tgh syiok2 mengarang, bos pun dtg ajak ke SUK, Shah Alam..(jom bace apecite)
U ols dah makan, sy baru je lepas mkn.. alhamdulillah..panas2 ni tekak x lalu nak mkn..minum air je yg banyak..nasib kat opis ni sejuk~ air-cond, tapi bahang kat luar tu..masyaALLAH..sungguh panas..ok berbalik kepada tajuk nun diatas..ape kene mengene dgn lunch aku hari ni..meh kite story mory..

Dalam jam 12.30 t/hari tadi, sy keluar ke bank untuk urusan pembayaran KWSP & SOCSO opis ni, sambil kepala memikio nak mkn ape, tapi stil x dpt jugak..erm mari kite round ke SP..sampai SP terigt pulak duit syiling yg melambak2 kat dlm tong a.k.a tabung sy yg telah sy masukkan awal pagi tadi ke dlm bonet kereta..ehh kenape ko simpan dlm bonet kete? sy sekrg kalau pegi kerja, handbag mmg letak dlm bonet..takut sekrg peragut mcm2 pe'el..cume h/fon saje di sisi sy..cewahhh...dah,  start lari tajuk..ok pastu pegi ke opis kepala harimau a.k.a MAYBANK, simpan syiling dlm akaun sy..yeehahaha...wow..banyak jugak..leh beli baju darwisy :) :) :) :) hurm..tapi dlm kepala stil lagi memikio..ape nak mkn ni..ohhhh..tepi bank ni ade org jual ROJAK BUAH KELANTAN katenye..erm pe lagi..tapau 1 bungkus..

Al-kisahnye pasal abg teksi ni (eh abg ke?) erm boleh la..janji die bawak teksi..die dtg selepas sy order & sebelum sy ade lagi sorang mamat yg order..sy pun dgn setianye menunggu brader ni buat rojak, sebenarnye die baru je nak prepare brg2 sebb baru bukak..xpela sy tggu..pastu abg teksi tu ckpla, lenkali bukak kedai awal skit pukul 10..skrg kul 1.00 org mmg nak carik buah..pastu mcm2 la pe'el die..nak jambu lebih la, kacang lebih la..
dlm hati saya, mak ai abg ni dah lebey, dh la tadi kondem brader ni, then dgn manjenye abg teksi tu ckp kat sy..DIK, BG ABG DULU SAMBIL KENYIT MATA, eh lebey2 plak abg teksi ni...alasannye penumpang die yg kat bank tu baru dtg dr Bangladesh.. ADE AKU KESAH (dalam hati ler) tup-tup brader tu bg kat saye dulu..hehe...mesti bengang abg teksi tu..tu la sape suh kondem2 org..



hah..ni la ROJAK BUAH KELANTAN nama diberi



ni pulak balance sarapan pagi tadi..jamah sikit je sebb x lalu..so sambung tuk tengah hari..jimat ka?


nota xde kaki : moral of the story ~ sape cepat die dapat..& jgn suke2 kondem orang

7 kata-kata manis:

Tina Othman said...

wahhhhh sedapnya rojak buah..lapar lah pulak hehehe

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

rojak ni rasenye boleh tahan lar kak, tapi kureng pedas..isi pon banyak..

♥ nana i am ♥ said...

harini makan nasi ayam wak corner lak kak :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

tumpang baca terus follow... tengok rojak buah nie teringin pulak...

Farah Shamsudin said...

rojak buahh? best nyee..

kakchik@ella said...

sedapnya rojak buah .. feveret kita tu.

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

BSB : thanks, pe lagi dah makan ke rojak buahnyer?

farah : mmg BEST sambil angkat ibu jari

kak chik : mmg sedap..meh bile2 kite banje akk