Mempollow

11 June 2011

Menu luncheon tadi :)

Assalamualaikum..

Hari ni hari bersama keluarga tercinta..hari ni dpt gak bgun lewat skit drpd hari biase..bangun2 siapkan sarapan, goreng sosej, buat scrambled egg, my mil buat nasi grg ikan bilis..tapi ai x makan nasi tau, masih dgn menu diet okeh..air masak mesti setong besar..hehehe...semangat waja ni..ohh...nak msk ape ye tuk luncheon ni..dlm fridge mmg banyak stok sayo & lauk.. siap2 sarapan, lepaking kejap sambil membasuh kain baju, kepale otak masih mencari idea nak masak ape daaaa..okey dah pk dah..jom kite tgk ape hasilnyer..tadaaaaa...............................................


Tumis kailan dengan udang




Ikan Pelaling goreng

notaxdekaki : agak2 nak ujan ke x ni..paln nak bawak anak pi pdg bola shah alam..

8 kata-kata manis:

pneumedic said...

tu ikan pelaling ke ikan temenung..huhucni pnggil ikan termenung..

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

ye ke..pneumedic kat mane? kami mmg pggil ikan pelaling..

Farah Shamsudin said...

sedap tuu dearr..

Ummi Alesya Sofea said...

cedapnyer ikan greng..sesuai sgt lah tu mkn dgn syur dan nasi panas2. :)

kakchik@ella said...

ikan pelaling goreng garing2 sedap, kan.

risa said...

weeeeeeeeeeeee..ikan pelaling tu ikan kembong kan kan...makan nasi panas2 and cical sambal kicap!! perghhhhhhhhh

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

ummi alesya : mmg sodap..lagi2 nasi panas2..tapi ai tgh ondiet..so ratah je la..hehehe

KC :garing. sedap kunyah..kruk..krak..kruk..krakk

kak risa sayamm : ikan kembung lain kot kak..ikan pelaling ni kalernye kuning2 skit..mmg sodap..cicah sambal kicap..

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

farah : meh dtg umah ai..nnti ai masakkan.. :)