Mempollow

10 June 2011

Sekinchan Ikan Bakar

Assalamualaikum..


Selamat petang semua,
Hajat dihati nak ke Public Bank tuk bayo SOCSO & KWSP..tapi cam malas la pulak..xpe masih ade taim..sambil2 update cash flow ni meh kite mengentry baru ek..cite ni kisah semalam yg dah basi, makanan nye pun dah keluar balik..(yerkkk) alkisahnye semalam ondaway balik dr site visit kat ampang, almaklumlar perut pun dah bergendang ni ha, tup - tup lalu plak kat tepi restoran sekinchan ikan bakar kat ampang waterfront..

ini secebis perbualan kami :

ai : ohh kat sini rupenye sekincahan ikan bakar,

boss 1 : nak makan kat sini ke?

ai : erm x sedapla boss..dah 2 org membe saye ckp mkn kat sini x sedap..mahal pulak tu..

boss 2 : ayya..aishah..boss sudah tanye ma, makan je la..kite cube dulu..kalau sedap dtg makan lagi..kalau x sedap last la kite makan..
boss 1 : mau ke x mau ni, sambil berenti di lampu isyarat..

ai : okey la boss, lau u ols nak cube..
dengan selambernye boss ai mengU-TURNkan ketenye dan menuju ke restoran tersebut..



okey dah sampai.. sambil belek menu..dah order air,
kene pi kaunter untuk order ikan pulak, sotong etc.

ni la kaunter ikan..

okeh..air ai dah sampai..air suam jer..


dah siap order ikan, sambil tggu 30 minit untuk dibakar, kite snap2 pic skit..


after 30 minit berlalu, sampai 1 menu iaitu sayor bakar terdiri drpd baby corn, baby kailan, peas & cendawan






menu kedua pulak ~ Sotong Bakar





menu ketiga ~ Udang Bakar




Menu keempat ~ Ikan Jenahak Bakar

sambal ni yg membuat selera nak makan..pedas mabeles






tengok tu, licin woo.. abaikan perut boss ai yg muncet tu..






tengok tu..terlampau lapar.. xsedar boss ai telah over parking..sekali 2 ko die park..
Nak cite sikit, nape kene tunggu sampai 30 minit? sebb mase kite pilih tu lauk-pauk ni belum disiang lagi..so kene la amik mase tuk siang lagi, cuci seme barula bakar..
kesemua dish ni saye yg order..boss kate order je ape2..ape lagi ai balun la banyak..ni untuk 5 org makan tau.. ai balun udang galah tu sampai 2 ekor..huhu..



Review sy lepas makan kat sini :-

1) Rasenye biase saje, dari 10 markah saye bagi 4 markah jer ;(
2) Sos yg diletakkan kat atas makanan yg dibakar tu cume rase manis jer :(
3) Nasib ade sambal penyelamat, lau x mmg x habes la makanan tu.. :)
4) Harga semua ikut gram..paling mahal harga udang tu sekor 100gram RM16, ai balun 2 ekor RM32..haha..
5) Parking kete pun banyak..
6) Make sure mase ambik ikan, udang tu tgk bape gram or kg ok..lau x dorang main bedal jer..


notaxdekaki : ai rase ni la 1st time & last time ai makan kat sini..bek makan kat muara Klang lagi sodap..



8 kata-kata manis:

F.A.R.A.H. deeb said...

Ye ye... gi Muara lagi baguihhh! Hehee...

oshin-jamel said...

waaaahh,,,,sedapmye ikan bakar....xsedap pon xpe..bos byr kan..heheheh...

waaaa...guane ble amik pic tym bos ade...die xde tnye ape² ker?heheheh....

risa said...

alololo tak sedap eh...emmmm
muara memang beshhh tapi tak sanggup nak menunggu..adoii

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

farah : :)
oshin : hehe..bos kite sporting..siap ckp lagi lau amik pic die kene bayor, pastu kite ckplah, nmpak tang perut je..terus die gelak..
kak risa : hehehe..kene dtg awal la kak..beratuq panjang..

Mama Likha said...

nmpk menyelerakan, meneliurkan tp bila pk kan harga... hmmm rasa better g tmpt lain yg sama menyelerakan but price is still under reasonable kan..? huhuhu

Mama Likha said...

nmpk menyelerakan, meneliurkan tp bila pk kan harga... hmmm rasa better g tmpt lain yg sama menyelerakan but price is still under reasonable kan..? huhuhu

kakchik@ella said...

setuju dgn 'rasa nya biasa2 jer'

zura_habib said...

ramai blogger masukkan entry pasal SIB kan...bila tgk dieorg komen sedap2 rasa nk cuba..tp cik abg xnak pas sudah...ada kwn kt SIB nie mahal 2kali ganda pada kedai lain...xtaula tuh