Mempollow

02 June 2011

My Atkins Diet

Assalamualaikum..


U ols seme dah makan ke? makan ape tu? jgn biar perut kosong, biar makan 3x sehari tapi dengan kuantiti yg sedikit & tgk jumlah kandungan carbohidrat dalam makanan tu..eh ckap pasal carbo just nak share ngan u ols I sebenarnye tgh diet..cik darah manis yg sarankan I diet ni & ade yg buat dah berjaya..tengok NI..eh die malu pulak..sape2 yg nak pollow boleh pegi kat SINI ye..sile khatamkan ye..hehe..jom kite review ape menu saye mase induction nih..



ni untuk breakfast ye.. 2pcs sosej farm gold, telur dadar sebiji, tuna + mayonis kimball





Lunch : ikan bakar seekor, sayor bendi, pajeri terung(xde kuah) + ulam timun



Dinner : Ikan goreng seekor, sayor campor, ikan bilis goreng..




Air kene minum banyak untuk elak dehydrate n tingkatkan metabolism, so kene minum air masak sehari 3-4 liter..so bile dah banyak minum, mesti banyak kali pi toilet kan, xde la namenye gemuk air, betul x?


notaxdekaki : setakat ni dah seminggu saya buat, alhamdulillah rase badan ni dah ringan skit cume belum timbang je lagi..tggu cukup 2 minggu..SURPRISE (nada mcm eric leong cakap)

8 kata-kata manis:

L.e.e.z.a said...

semoga berjaya!!!! seronok tgk kak sha xputus ase, walaupun di hentam kuat org tersayang! haha~ sy pon terase tempiasnyee ;p chiyok2 kak sha, jgn putus ase ;p nnt berdiri sebelah i, baru lah same2 slim ;p heheehe~

♥ nana i am ♥ said...

good luck kak sha :))

.::Eada::. said...

yeahhh i'm lose my weight tooo....
sonok...evenn sket...^_^

all da beshh too k.sha:)

p/s: jgn hirauukan hasutaaannn nafsuu or ajakannn orag tok mkn nASI

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

leeza, nana, eada : thanks korang..

Tina Othman said...

wah......klu mau turun kg nak try jugak lah, gud luck ct =)

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

kak tina : hehe, bukan kak tina nak kurus ke..

Intanaziela said...

chaiyok siti..chaiyok...doakan akak jugak keh keh keh...

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

kak intan : mekasih kak ala, akk dah kurus..xyah diet dah..kang diet2 kang raisa nak minum susu ape pulak?